Zenderwijzigingen | Bekijk het zenderoverzicht

Zenderwijzigingen

Van nieuwe zenders tot zenders die ophouden met bestaan. En van zenderkijktips tot zenders die verhuizen van kanaal: alle nieuwste updates vind je hier.

Tip: wil je weten welke zenders er allemaal in je abonnement zitten? Bekijk het zenderoverzicht.

Nieuwsupdates

Jan 2023

Verhuizing zenders per 1 februari 2023

Voor alle klanten met Kabel TV en TV Standard

Op 1 februari 2023 wijzigt een aantal zenders van kanaal bij Ziggo.

ESPN zal vanaf 1 februari ook te zien zijn op kanaal 18. De zender blijft eveneens beschikbaar op het huidige kanaal 421.

National Geographic verhuist van kanaal 18 naar kanaal 27.

Disney Channel verhuist van kanaal 27 naar kanaal 302.

Deze zenders zijn onderdeel van The Walt Disney Company (Benelux) BV.

Dec 2022

NPO Radio 4 wordt NPO Klassiek op 1 januari 2023

Voor alle klanten met Kabel TV en TV Standard

NPO Radio 4 krijgt vanaf 1 januari een nieuwe naam en wordt 'NPO Klassiek'. De zender wordt het publieke platform voor klassieke muziek in de volle breedte: radio, podcasts, live-concerten, video's, muzieknieuws en speellijsten.

De radiozender is te vinden op kanaal 804 en op de Mediabox Next en Next Mini te vinden in de Radio App. De Radio App is te bereiken via het hoofdmenu.

Zenders 'open' van 15 december tot 10 januari

Voor alle klanten met interactieve tv

Van 15 december tot 10 januari zijn de volgde zenders uit Ziggo Movies & Series XL en TV Zenders Plus tijdelijk beschikbaar voor alle klanten met TV Standard, ook via Ziggo GO:

* NPO 1 extra (kanaal 81): de zender van de Publieke Omroep voor bijzondere uitzendingen en programma’s uit het rijke archief van de publieke omroep. Met van 18 tot 24 december Serious Request vanuit Amersfoort. De dj's zetten zich een week lang 24 uur per dag samen met Nederland in om zoveel mogelijk geld op te halen voor Het Vergeten Kind. Tussen 25 december en 1 januari is de Top 2000 24 uur per dag te volgen op NPO 1 extra.

* 192 TV (kanaal 610): Kijk en luister in de week tussen Kerst en Nieuwjaar vanaf eerste Kerstdag 6 dagen lang non stop naar de Top 2500 met hits tussen 1955 en 31 december 1984, van Elvis tot Prince.

* TV Oranje (kanaal 609) beleeft in december 2022 een feestelijke kerstmaand. Het is TV Oranje Feestmaand en je luistert en kijkt ook nog eens naar de Top 1000 van eigen bodem. TV Oranje volg je op kanaal 609.

* TV 538 (kanaal 538): Van 19 tot en met 23 december komt Radio 38 weer met 'Missie 538' in actie voor het goede doel om zoveel mogelijk geld op te halen voor het Prinses Máxima Centrum. Missie 538 is 24 uur per dag ook live te volgen via TV 538 op kanaal 538.

Disney+ nieuw bij Ziggo

Voor alle klanten met interactieve tv

Alle films, series en documentaires van streamingdienst Disney+ zijn voortaan beschikbaar via Ziggo. Het gaat om exclusieve Disney films, series en Originals, maar ook om alle films en series van Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic en Star. Ziggo-klanten kunnen de app van Disney+ vanaf 12 december vinden in het menu van de Mediabox Next en Next Mini. Opstarten van de app en zoeken in het uitgebreide aanbod gaat met de afstandsbediening of met de Voice Remote-functie.

Het Disney+ abonnement kan bovendien via Mijn Ziggo worden besteld en beheerd. Betalen voor Disney+ gaat dan via de Ziggo-factuur.

Meer informatie is te vinden op ziggo.nl/disneyplus.

Vorige nieuwsupdates

Jaar

Nov 2022

Comedy Central Extra stopt per 1 januari 2023

Voor alle klanten met Movies & Series XL of TV Zenders Plus
Paramount heeft besloten om per 1 januari 2023 in heel Nederland te stoppen met de televisiezender Comedy Central Extra. Deze zender is vanaf dan niet langer bij Ziggo, op kanaal 124, beschikbaar in de televisiepakketten Movies & Series XL en TV Zenders Plus.

Aug 2022

OUTtv tijdelijk beschikbaar voor alle klanten met TV Standard

Voor alle klanten met interactieve tv

OUTtv is de hele maand augustus zonder extra kosten beschikbaar voor alle klanten met TV Standard. De eerste week van augustus staat de zender in het teken van Pride Amsterdam. OUTtv biedt gewaagde, uitdagende programma's met stijl en lef. Het is dé lifestyle-televisiezender met internationaal succesvolle series, films en documentaires, talkshows en het allernieuwste omtrent lifestyle.

De zender is vanaf 1 september weer alleen te zien met Ziggo Movies & Series XL en TV Zenders Plus. OUTtv is tevens onderdeel van het Gay Lifestyle-pakket.

Juni 2022

Ziggo voegt 5 nieuwe (HD) zenders toe

Met de toevoeging van deze 5 thema-kanalen hebben klanten gelijk ook toegang tot het meest uitgebreide HD-zenderaanbod van Nederland. Het gaat om de volgende zenders:
Zender TV-pakket

Kanaal

Omschrijving Vanaf

FilmBox

TV Standard

100

Breed aanbod aan Hollywood-blockbusters, filmhuisfilms en klassiekers zonder reclame-onderbrekingen.

30 juni

njam!

 

TV Standard

80

Smaakvolle televisie waarbij alles draait rond koken, lekker eten en genieten, met voor elk wat wils.

30 juni

ducktv

Movies & Series XL
TV Zenders Plus

311

Vakkundig samengestelde programma’s gericht op kinderen van 6 maanden tot 4 jaar oud.

30 juni

Curiosity Channel

 

Movies & Series XL
TV Zenders Plus

201

Bekroonde originele waargebeurde films, shows en series over onderwerpen als wetenschap, natuur, geschiedenis, technologie en lifestyle.

12 juli

Playboy TV Europe

Movies & Series XL
TV Zenders Plus

799

Compleet gewijd aan een verleidelijke lifestyle en entertainment voor een volwassen publiek. 

30 juni

De nieuwe zenders vervangen op 30 juni 2022 de zenders Extreme Sports Channel, CBS Reality en Pebble TV, onderdeel van Movies & Series XL en TV Zenders Plus. Nick Music vervangt Pebble TV in het Kids-pakket.

Voor meer informatie over de nieuwe zenders, klik hier.

Nieuwe televisiezender: Nickelodeon Ukraine   

Voor alle tv-pakketten

Na Ukraina 24, de nieuwszender voor Oekraïense vluchtelingen in Nederland, die sinds 31 maart tijdelijk is toegevoegd op kanaal 502, voegt Ziggo vanaf 1 juni ook een kinderzender toe: Nickelodeon Ukraine op kanaal 313. De zender is in HD te zien en is beschikbaar in alle tv-pakketten.

Deze tijdelijke zender zendt non-stop programma's uit voor kinderen van alle leeftijden. In de ochtend programma's voor peuters en kleuters zoals Paw Patrol, Dora the Explorer en Bubble Guppies. Gevolgd door de grootste animatiehits in de middag met programma's zoals Spongebob Squarepants, The Penguins of Madagascar en Kung Fu Panda: Legends of Awesomeness. 

De zender wordt uitgezonden in de Oekraïense taal en is reclamevrij. De zender is ook beschikbaar via Ziggo GO en programma’s kunnen tevens teruggekeken worden middels Replay TV.  

Dit is een tijdelijke tv-zender van Paramount Global in samenwerking met Pluto TV. 

Mei 2022

Spike wordt Paramount Network

Voor alle tv-pakketten

Paramount Network neemt op dinsdag 24 mei 2022 de plaats in van Spike, dat zich momenteel richt op reality, entertainment en live sports. De introductie van Paramount Network betekent een flinke uitbreiding van het aanbod op de zender met populaire, hoogstaande internationale producties. 

De programmering van Paramount Network zal onder andere bestaan uit hitserie YellowStone met in de hoofdrol Kevin Costner, misdaadserie Elementary met Lucy Liu en Johnny Lee Miller, Emmy Award genomineerde serie Star Trek: Enterprise, tv-première van de animatiefilm Sonic the Hedgehog.

Paramount Network is vanaf 24 mei 2022 te zien op kanaal 16.

Nieuwe televisiezenders in HD

Voor alle klanten met interactieve tv

Ziggo heeft het zenderaanbod in HD-kwaliteit afgelopen tijd al fors uitgebreid.

Vanaf 17 mei zijn nog eens 7 zenders te zien in HD-kwaliteit. Het betreft de volgende zenders: de nieuwszender CNBC Europe, de muziekzenders TV 538, Stingray DJAZZ en TV Oranje en drie Duiste zenders WDR, NDR en RTL.

April 2022

Oekraïense nieuwszender

Voor klanten met Kabel TV

Vanaf 31 maart kunnen Oekraïense vluchtelingen in Nederland ook via tv op de hoogte blijven van het nieuws in hun geboorteland. Vanaf dat moment is de nieuwszender Ukraina 24 tijdelijk te zien bij Ziggo op kanaal 502 in alle tv-pakketten. Via de Ziggo GO-app is de zender ook te zien op mobiele telefoons en tablets.

Over Ukraina 24
Kanaal 24 (Oekraïens: 24 Канал) is een 24/7 tv-zender. De programmering van de nieuwszender staat op dit moment hoofdzakelijk in het teken van de oorlog, maar beslaat normaal gesproken politiek, economie, sport en beroemdheden. Kanaal 24 zendt sinds 2006 uit.

KIJK stopt per 1 juni op sommige mediaboxen

Voor klanten met een oudere mediabox

Vanaf 1 juni stoppen SBS6, Veronica, Net5 en SBS9 via KIJK met programma gemist en vooruitkijken op sommige oudere Ziggo-mediaboxen, via het on demand menu en uitzending gemist. Deze klanten kunnen de programma's nog wel tot 7 dagen na uitzending terugzien met 'Terugkijken' (Replay TV) via de Ziggo GO app op smartphone, tablet en laptop.

Voor klanten met een Mediabox XL, Mediabox Next of Next Mini verandert er niets. Zij kunnen de gemiste programma's terugkijken zoals ze gewend zijn via de interactieve tv-gids op de mediabox.

Voor meer informatie over Terugkijken klik hier.

Nieuwe televisiezenders in HD

Voor alle klanten met interactieve tv

Ziggo heeft het zenderaanbod in HD-kwaliteit wederom verder uitgebreid. Vanaf deze maand zijn ook de volgende 14 zenders uit het Kabel TV pakket te zien in HD: Comedy Central, Spike, Discovery, National Geographic Channel, Eurosport 1, TLC, FOX, MTV, Disney Channel, Nickelodeon, één, Canvas, ARD, ZDF. Deze zenders waren al te zien met TV Standard.

Sinds april zijn ook de TV Standard-zenders CNN en BBC World News te zien in HD-kwaliteit.

Crime + Investigation open in april

Voor alle klanten met interactieve tv

Tot en met 1 mei is Crime+Investigation tijdelijk beschikbaar voor alle klanten met TV Standard, ook via Ziggo GO. Crime+Investigation onderzoekt de duistere kant van de mens, met waargebeurde verhalen over criminelen en hun misdaden. 

Crime+Investigation is onderdeel van Ziggo Movies & Series XL en TV Zenders Plus en is te zien op kanaal 122. 

TV 538 open op en rond Koningsdag

Voor alle klanten met interactieve tv

Van 19 april tot en met 1 mei is TV 538 tijdelijk beschikbaar voor alle klanten met TV Standard, ook via Ziggo GO. 

Op Koningsdag op woensdag 27 april pakt 538 voor de 7e keer groots uit op het Chasseveld in Breda. Met een zeer gevarieerde line-up,met onder andere Afrojack, Bastille, Bankzitters, Davina Michelle, Maan, Rolf Sanchez, Snollebollekes en Snelle.

TV 538 is onderdeel van Ziggo Movies & Series XL en TV Zenders Plus en is te zien op kanaal  538.

Maart 2022

Ziggo Sport Totaal dit weekend voor iedereen

Voor alle klanten

Van 17 tot en met 21 maart staan alle zes Ziggo Sport Totaal kanalen tijdelijk open voor alle Ziggo-klanten. Het wordt een weekend vol topsport, met onder meer Barcelona-Real Madrid, Monaco-PSG, MotoGP, slotdag Six Nations, AS Roma-Lazio Roma, FA Cup, finale Indian Wells, IndyCar, BNXT League, topgolf en nog veel meer. Klanten zonder interactieve mediabox of CI+ kunnen genieten van alle Ziggo Sport Totaal zenders via de gratis Ziggo GO app.

Ziggo Sport Totaal is het premium sportpakket van Ziggo, met Ziggo Sport Select (401), Ziggo Sport Voetbal (402), Ziggo Sport Golf (403), Ziggo Sport Racing (404), Ziggo Sport Docu (405) en Ziggo Sport Tennis (406).

Ga naar ziggosport.nl/programmagids voor meer informatie.

Oscar®-uitreiking 2022 en gratis films op Ziggo TV

Voor alle klanten

In de nacht van zondag 27 op maandag 28 maart is de 94e Oscars®-ceremonie live vanuit Hollywood te zien op Ziggo TV via FilmBox. Om 00.30 start de pre-show met rode loper en om 02.00 uur start de live-show. Deze duurt tot ongeveer 05.00 uur. Maandag om 22.00 uur (i.p.v. 20.30 uur) en dinsdag om 20.30 uur zijn de hoogtepunten te zien op hetzelfde kanaal.

Bovendien kunnen Ziggo-klanten ook drie dagen lang genieten van gratis topfilms. Zo begint voor Ziggo-klanten het programma zondagavond om 20.30 uur al, met de legendarische film The King’s Speech met Colin Firth in de hoofdrol. Daarna staat de film Birdman met Michael Keatman op het programma. Beide films werden bekroond met maar liefst 4 Oscars.

Voorafgaand aan de highlights van de Oscar-uitreiking 2022, zenden we maandag de 28e vanaf 18.45 uur de Nederlandse film Niemand in de Stad uit, over drie jonge vrienden die volwassen worden tijdens hun studententijd in Amsterdam. Daarna volgt om 20.30 uur de komedie Yes, God, Yes.

Op dinsdag staat om 18.50 uur de film The Year Dolly Parton Was My Mom op het programma en we sluiten af met de spannende film American Hustle met Christian Bale om 22.05 uur.

Het programma

Zondag 27 maart

20:30 THE KING'S SPEECH

22:30 BIRDMAN

00:30 RED CARPET 2022

02:00 ACADEMY AWARDS 2022 LIVE

Maandag 28 maart

18:45 NIEMAND IN DE STAD

20:30 YES, GOD, YES

22:00 HOOGTEPUNTEN ACADEMY AWARDS 2022

Dinsdag 29 maart

18:50 THE YEAR DOLLY PARTON WAS MY MOM

20:30 HOOGTEPUNTEN ACADEMY AWARDS 2022 (HH)

22:05 AMERICAN HUSTLE

Ziggo TV is beschikbaar voor alle klanten van Ziggo op kanaal 13.

Met live commentaar van Olav Mol

Voor alle klanten met interactieve tv

Danceable Hits & Classics en autosport updates!

Per 1 maart 2022 is Grand Prix Radio te beluisteren via kanaal 861 of de radio app op de Mediabox XL en Next. Met 24 uur per dag Danceable Hits & Classics, updates van gemotoriseerde autosporten en de koningsklasse F1, de awardwinning podcast F1 aan Tafel en live commentaar van alle trainingen, kwalificatie en races door Olav Mol.

Bekijk nu tijdelijk Formule 1 op kanaal 200

Voor klanten met een Viaplay-abonnement via Ziggo

Klanten die een Viaplay-abonnement bij Ziggo hebben afgesloten kijken vanaf 19 maart tot 1 augustus 2022 de Formule 1-races, op zaterdag en zondag, live op kanaal 200. Viaplay Xtra (kanaal 200) is een tijdelijk kanaal, alleen voor Formule 1. Er zijn dus geen films en series te zien. Ook zie je hier niet de vrije trainingen. Om Viaplay Xtra te ontvangen is een Ziggo mediabox of CI+ module EN een Viaplay-abonnement via Ziggo nodig. Ga naar ziggo.nl/televisie/zenders/viaplay-xtra voor meer informatie.

Nieuwe televisiezenders in HD

Voor alle klanten met interactieve tv

Ziggo heeft het zenderaanbod in HD-kwaliteit verder uitgebreid. Sinds 9 februari zijn ook de volgende 10 zenders te zien in HD: ONS, Sat. 1, TV5MONDE, Arte, TRT Türk, Family7, Euronews, Al Jazeera English, Stingray Classica, Secret Circle. Deze maand komen daar NPO Politiek en Nieuws, TVE, CNN en BBC World News nog bij.

Deze zenders zitten allemaal in het digitale basispakket: TV Standard.

Ook wordt TRT Türk (kanaal 775) , onderdeel van het Extra Zenderpakket: 'Turks', in maart beschikbaar in HD.

Per februari 2022

National Geographic WILD open in februari
Voor alle klanten met interactieve tv

Van 1 tot en met 28 februari is National Geographic WILD tijdelijk beschikbaar voor alle klanten met TV Standard, ook via Ziggo GO. De zender staat de hele maand in het teken van de ‘Big Cat Month’. Vier weken lang zijn de mooiste programma’s over majestueuze katachtigen te zien. Zoals films van De Jouberts die zich al meer dan 30 jaar inzetten voor het redden van dieren in het wild en hun leefgebieden. En elk weekend zijn vanaf 18:00 uur de mooiste documentaires te zien.

National Geographic WILD is onderdeel van Ziggo Movies & Series XL en TV Zenders Plus en is te zien op kanaal 204.

UEFA Champions League op Ziggo Sport in 4K
Voor klanten met de Mediabox Next 

Vanaf dinsdag 15 februari is het vervolg van de Champions League te zien bij Ziggo Sport. Een selectie van de wedstrijden is te zien in 4K-kwaliteit op Ziggo Sport kanaal 14. De eerste achtste finale die in 4K wordt uitgezonden is Sporting Portugal – Manchester City.

4K (Ultra HD) is met 3840 x 2160 pixels wel vier keer scherper dan Full HD.

Om de Champions League in 4K te volgen, is een 4K/UHD ontvanger nodig, zoals de Mediabox Next, en een 4K-tv (UHD tv).

Kijk hier voor meer informatie over 4K bij Ziggo.

Olympische Winterspelen Beijing 2022 in 4K te zien bij Ziggo
Voor klanten met de Mediabox Next 

Ziggo-klanten kunnen de Olympische Winterspelen Beijing 2022 via Eurosport 4K kijken. Vanaf 4 februari maakt Ziggo deze 4K-zender exclusief beschikbaar op kanaal 999.

4K (Ultra HD) is met 3840 x 2160 pixels wel vier keer scherper dan Full HD. Zo missen kijkers geen enkel detail van bijvoorbeeld de Nederlandse vlaggendragers Lindsay van Zundert en Kjeld Nuis tijdens de openingsceremonie van de Olympische Winterspelen in Beijing.

Om de Olympische Winterspelen in 4K te volgen, is een 4K/UHD ontvanger nodig, zoals de Mediabox Next, en een 4K-tv (UHD tv).

Kijk hier voor meer informatie over 4K bij Ziggo.

Nieuw per 1 februari: Sunlite Radio
Voor alle klanten met interactieve tv
Sunlite Radio biedt per 1 februari de 'Music You Love'. Sunlite staat voor 'Soft & Easy' en is de plek waar je moet zijn om helemaal tot rust te komen. Sunlite is zowel thuis, op je werk als in de auto een heerlijke wellness voor je oren en brengt een oase van rust in je drukke leven. Sunlite Radio is te vinden op kanaal 822 of met de Radio App die te vinden is via het hoofdmenu van de Ziggo Mediabox Next en de Mediabox XL.

Per januari 2022

Ziggo voegt ESPN-kanaal standaard toe aan tv-pakket. Iedere week live Eredivisie-voetbal voor Ziggo-klanten.
Voor alle klanten met interactieve tv
Het eerste kanaal van ESPN wordt een vast onderdeel van de tv-pakketten van Ziggo, vanaf minimaal TV Start of TV Standard. Vanaf 12 januari kunnen deze klanten iedere week een aantal live wedstrijden van het Eredivisie-voetbal en een selectie live wedstrijden uit andere nationale en internationale topcompetities kijken.

Naast voetbal biedt ESPN dagelijks een selectie van sportnieuws, documentaires, sportfilms en live verslagen van Amerikaanse sportwedstrijden uit o.a. de National Basketball Association (NBA) en National Football League (NFL), vaak met Nederlands commentaar. In februari is het grootste sportspektakel uit de Verenigde Staten op ESPN te zien: de Super Bowl.

Het eerste kanaal van ESPN is beschikbaar op kanaal 421.

Kijk hier voor meer informatie.
Verhuizing NPO zenders op 3 januari 2022 
Pakket: Movies & Series XL en TV Zenders Plus

Op 3 januari 2022 verhuizen de drie NPO zenders naar een ander kanaal:

NPO 1 extra verhuist van kanaal 128 naar kanaal 81

NPO 2 extra verhuist van kanaal 222 naar kanaal 82

NPO Politiek en Nieuws verhuist van kanaal 502 naar kanaal 83. 

Per december 2021

Nog meer zenders open van 10 december tot 3 januari 
Voor alle klanten met interactieve tv
Van 10 december tot 3 januari zijn de volgende zenders uit Ziggo Movies & Series XL en TV Zenders Plus tijdelijk beschikbaar voor alle klanten met TV Standard, ook via Ziggo GO:

 • NPO 1 extra (kanaal 128): de zender van de Publieke Omroep voor bijzondere uitzendingen en programma’s uit het rijke archief van de publieke omroep. Met van 18 tot 24 december Serious Request vanuit Amersfoort. De dj's zetten zich een week lang 24 uur per dag samen met Nederland in om zoveel mogelijk geld op te halen voor het Wereld Natuur Fonds om Zuid-Amerikaanse regenwouden te beschermen en te herstellen. Tussen 25 december en 1 januari is de Top 2000 24 uur per dag te volgen op NPO 1 extra.
 • 192 TV (kanaal 610): Kijk en luister in de week tussen Kerst en Nieuwjaar vanaf Eerste Kerstdag 6 dagen lang non stop naar de Top 2500 met hits tussen 1955 en 31 december 1984, van Elvis tot Prince. 
 • TV Oranje (kanaal 609) wordt op vrijdag 10 december omgebouwd tot de gezelligste kerstzender van Nederland, met veel kerstclips van eigen bodem. Ook Oudejaarsavond en Nieuwjaarsdag staan bij TV Oranje in het teken van de
  puur Hollandse feestmuziek. Op woensdag 29 december start de driedaagse marathonuitzending van de TV Oranje Top 1000, de traditionele eindejaarslijst waarvoor nu reeds meer dan een miljoen stemmen zijn uitgebracht door de kijkers.
 • TV 538 (kanaal 538): Van 17 tot en met 24 december komt Radio 538 met een tweede editie van 'Missie 538' in actie voor maar liefst twaalf goede doelen. ‘Missie 538’ is ook live te volgen TV 538. De goede doelen waarvoor één voor één wordt gestreden, zijn: DOA, Fonds Gehandicaptensport, Hersenstichting, Het Vergeten Kind, Hulp voor Helden, KNGF Geleidehonden, Nationaal Ouderenfonds, Plastic Soup Foundation, Prinses Máxima Centrum, Ronald McDonald Kinderfonds, Stichting Babyspullen en Stichting Hoogvliegers. 
 • Mezzo (kanaal 612): Let's Dance! De hele maand december staat Mezzo in het teken van 'Dans', met beroemde ballevoorstellingen van de meest prestigieuze balletgezelschappen zoals de Bolshoi en Mariinsky Theaters, de Royal Ballet uit Londen of de Opéra de Paris. Daarnaast zijn diverse documentaires over balletlegendes te zien en interviews met choreografen, jonge leerlingen en Prima Ballerina's. 
Ziggo Sport Totaal open, exclusief voor alle Ziggo-klanten

Van 10 december tot 3 januari staan de zes zenders van Ziggo Sport Totaal tijdelijk open, exclusief voor alle klanten van Ziggo, ook via Ziggo GO.

Buiten alle topduels en evenementen die voor de Ziggo klant al gratis op kanaal 14 te zien zijn, is er deze maand nog veel meer te beleven op alle Ziggo Sport Totaal kanalen: Ziggo Sport Select, Ziggo Sport Voetbal, Ziggo Sport Golf, Ziggo Sport Racing, Ziggo Sport Docu en Ziggo Sport Tennis. Zoals:

 • Nog veel meer voetbalduels uit de Spaanse La Liga, Franse Ligue 1, Italiaanse Serie A, Portugese Primeira Liga, Scottish Premier League, Belgische Jupiler Pro League en nationale bekertoernooien als de Copa del Rey, League Cup, Coppa Italia en Beker van België.
 • Op Tweede Kerstdag is het traditioneel Boxing Day in Engeland, met naast het schakelprogramma Ziggo Sport Switch ook op de overige Ziggo Sport kanalen alle Premier League-duels in zijn geheel. 
 • Het Formule 1 Jaaroverzicht, het eindejaarsinterview met Max Verstappen in Abu Dhabi, en de beslissingen in de Formule 2 en F1 Esports Pro Series.
 • Het WK Handbal dames, met alle duels van onze Oranje heldinnen. 
 • Het NK Tennis.
 • Het Rugby Europe Championship met het Nederlands team.
 • Het Olympisch Kwalificatie Toernooi Curling met het Nederlands team.
 • Golftoernooien zoals het Alfred Dunhill Championship en de QBE Shootout. 
 • Live wintersporten met onder meer de Ski Cross World Cup en Poolbiljartoernooien als de Mosconi Cup. 
 • Documentaires met onder meer de prachtige en legendarische series ‘Take us Home’ en ‘Road to Perfection’.

Vanaf 3 januari zijn de zes zenders van Ziggo Sport Totaal  weer alleen te zien met een abonnement op Ziggo Sport Totaal. 

Kijk op Ziggo Sport Totaal voor meer informatie.

NPO stopt met NPO Nieuws en NPO Zappelin extra

De NPO scherpt het zenderpakket aan en biedt vanaf 15 december nog drie extra televisiezenders: NPO 1 extra, NPO 2 extra en NPO Politiek en Nieuws. Dit betekent dat NPO in heel Nederland stopt met NPO Nieuws en NPO Zappelin extra. Hiermee wil de NPO meer duidelijkheid creëren voor de NPO kijker waar al het extra aanbod van de publieke omroepen te vinden is.

 • NPO Politiek en Nieuws is voortaan de extra zender voor politieke debatten, nieuws-uitzendingen, evenementen, (politieke) persconferenties en sport. Het dagelijkse NOS Journaal van 20.00 uur met gebarentolk verhuist van NPO Nieuws naar NPO Politiek en Nieuws. Daar verhuist ook het NOS Jeugdjournaal met gebarentolk (19.00 uur) naar toe. 
 • NPO 1 extra is de zender voor bijzondere uitzendingen en programma’s uit het rijke archief van de publieke omroep. 
 • Het themakanaal NPO 2 extra is en blijft de plek voor documentaires en aanvullend cultureel aanbod, zoals muziek, theater, beeldende kunst en film.

De vele publieke programma’s voor peuters en kleuters blijven gewoon te vinden op NPO Zappelin (via NPO 3), de gelijknamige app voor kinderen en NPO Start. 

NPO 1 extra (kanaal 128), NPO 2 extra (kanaal 222) en NPO Politiek en Nieuws (kanaal 502) verhuizen op 3 januari naar de kanalen 81,  82 en 83. 

Nog meer zenders in HD
Pakket: Movies & Series XL en TV Zenders Plus

Vanaf 1 december worden nog meer zenders in HD uitgezonden. Vanaf dan zijn ook de volgende zenders in HD-kwaliteit te zien: Crime+Investigation, Boomerang en 192TV. 

 • Op Crime+Investigation (kanaal 122) zie je de meest ongelofelijke verhalen over echte criminelen en hun misdaden. 
 • 192TV (kanaal 610) is een 24-uurs zender met clips van de grote hits uit de jaren '70, '80, '90 en het nieuwe millennium. Doelgroep is de 40-plusser die van muziek houdt. 
 • Boomerang (kanaal 309) brengt de meest geliefde tekenfilms voor de hele familie, met tijdloze favorieten zoals Scooby-Doo, Tom and Jerry, Looney Tunes en The Flintstones.

Deze drie zenders maken allemaal onderdeel uit van het Movies & Series XL pakket en van TV Zenders Plus.

Per november 2021

Regionale tv-zenders in HD-kwaliteit
Voor alle klanten met televisie

Ziggo breidt op 1 en 9 november het zenderaanbod in HD verder uit. De 14 regionale 
televisiezenders hieronder zijn vanaf 9 november allemaal in HD-kwaliteit beschikbaar, ook voor klanten zonder interactieve mediabox.

14 regionale zenders in HD
RTV Noord (701)

Omrop Fryslân (702)

RTV Drenthe (703)

RTV Oost (704)

Omroep Gelderland (705)

Omroep Flevoland (706)

NH Nieuws (707)

RTV Utrecht (708)

TV West (709)

RTV Rijnmond (710)

Omroep Zeeland (711)

Omroep Brabant (712)

L1 TV (713)

AT5 (714)

Extra zenders (in HD) open 
Voor alle klanten met interactieve tv

De hele maand november staat tijdelijk een divers aanbod aan extra HD-zenders open: RTL Crime (120), RTL Lounge (140), Discovery Science (202), Love Nature (205), NPO 2 extra (222). Een mooie manier om deze tv-zenders zonder extra kosten en in HD te ontdekken!

 • RTL Crime, kanaal 120: dé zender voor de Nederlandse crime-liefhebber. Je bent verzekerd van de beste misdaadprogramma’s uit binnen- en buitenland.
 • RTL Lounge, kanaal 140: elke dag kijk je de leukste programma’s op het gebied van beauty, koken, fashion, gezondheid en liefde.
 • Discovery Science, kanaal 202: blijf op de hoogte van de nieuwste baanbrekende uitvindingen. Zoek samen met de wetenschappers naar oplossingen voor de problemen van vandaag de dag.
 • Love Nature, kanaal 205: ontdek de wonderen van het dierenrijk en de schoonheid van de natuur. Ook te zien in 4K-beeldkwaliteit met de Mediabox Next en een 4K tv.
 • NPO 2 extra, kanaal 222: het themakanaal van de Nederlandse Publieke Omroep dat de focus legt op kunst en cultuur. Verschillende thema’s komen aan bod, zoals klassieke muziek, literatuur, dans en theater.

Wil je na 1 december deze en nog meer extra tv-zenders blijven kijken? Het Movies & Series XL pakket bestaat uit films, series en 40+ extra tv-zenders. Of kies voor alleen de 40+ tv-zenders met het TV Zenders Plus pakket.

Per september 2021

Grand Prix Zandvoort in heel Nederland live te zien 
In verband met de Grand Prix Zandvoort zijn van donderdag 2 september tot dinsdag 7 september 2021 alle zes Ziggo Sport Totaal kanalen voor iedereen te zien. Zo zijn er extra uitzendingen van de talkshow Formule 1 Café, live vanuit speciale locaties in en rondom Zandvoort. Ook is er volop WK 2022 kwalificatievoetbal en is er topgolf. Verder staan NASCAR, Porsche Super Cup, DTM en Formule 3 op het programma. 

Ziggo Sport Totaal is het premium sportpakket van Ziggo. Met Ziggo Sport Select (401), Ziggo Sport Voetbal (402), Ziggo Sport Golf (403), Ziggo Sport Racing (404), Ziggo Sport Docu (405) en Ziggo Sport Tennis (406) kunnen ook tv-kijkers zonder abonnement dit weekend gratis kennismaken met de enorme keuze in alle sporten die er bij Ziggo Sport Totaal te zien zijn. Met Formule 1, de Franse Ligue 1, de Engelse Premier League,  Spaanse La Liga, Italiaanse Serie A, topgolf, tennis, en nog vele andere sporten, is Ziggo Sport Totaal de meest uitgebreide sportzender van Nederland. Voor Ziggo-klanten is de zender Ziggo Sport op kanaal 14 standaard onderdeel van ieder tv pakket, waardoor zij altijd de mooiste en beste sportwedstrijden en evenementen live kunnen zien. Ga naar ziggo.nl/ziggosport voor meer informatie. 

Per augustus 2021

Uitbreiding Terugkijken (Replay)
Bij Ziggo kun je programmma's tot 7 dagen na de uitzending gratis terugkijken en met TV Start tot 2 dagen. Het aantal zenders met programma's die kunnen worden teruggekeken is deze zomer met meer dan 60 zenders uitgebreid. Kijk hier voor het complete overzicht: ziggo.nl/televisie/zenderoverzicht.
Wijzigingen ESPN per 2 augustus 2021
ESPN heeft besloten een aantal wijzigingen door te voeren in de ESPN zenderpakketten, waarmee ESPN International komt te vervallen. De internationale sporten op dit kanaal zijn voortaan te zien op de zenders ESPN, ESPN 2, ESPN 3 en ESPN 4. Deze zenders zijn onderdeel van het nieuwe ESPN Compleet pakket, met extra veel live sport. Klanten met een ESPN Compleet abonnement in combinatie met een Mediabox Next, kunnen aanvullend ook genieten van de extra zender ESPN Ultra HD. Ga naar ziggo.nl/espnupdate voor meer informatie.

Per juli 2021

Nieuwe TV app: YouTube Kids
Voor klanten met de Mediabox Next 
Op 26 juli heeft Ziggo een nieuwe TV app toegevoegd aan de Mediabox Next: YouTube Kids. YouTube Kids biedt kinderen een veilige plek waar ze eenvoudig en op een leuke manier zelfstandig YouTube kunnen verkennen en waar ouders/verzorgers makkelijker een oogje in het zeil kunnen houden. Meer informatie over TV apps
Olympische Spelen Tokyo 2020 in 4K exclusief bij Ziggo
Voor klanten met de Mediabox Next 
Ziggo-klanten met een Mediabox Next en een 4K-televisie (UHD-tv) kunnen vanaf 21 juli exclusief bij Ziggo genieten van hoogtepunten van de Olympische Spelen Tokyo 2020 in 4K kwaliteit via Eurosport op kanaal 999. Meer informatie over 4K

Per juni 2021

Het EK in 4K-beeldkwaliteit
Voor klanten met de Mediabox Next 
Ziggo breidt tijdelijk het 4K-aanbod uit. Vanaf 11 juni 2021 zijn bij Ziggo alle EK voetbalwedstrijden op de zender NPO1 in 4K-beeldkwaliteit te zien. Voor een EK-beleving in 4K-beeldkwaliteit is een 4K-televisie (UHD-tv) en de Ziggo Mediabox Next nodig. Meer informatie 
XITE Music: update per 1 juni 2021
De 40 verschillende radiokanalen met elk een eigen thema luister je exclusief bij Ziggo. Er is altijd wel iets te luisteren dat bij jouw stemming past. Per 1 juni 2021 wordt het aanbod geüpdatet. Een aantal zenders krijgt een nieuwe naam en er worden een paar zenders vervangen. Zie het overzicht hieronder. Ga naar XITE Music voor meer informatie. 
Kanaal

Tot 1 juni '21

Betreft

Per 1 juni '21

863

Mini Disco

nieuwe naam

Kids Disco

864

Teen Party

nieuwe zender

Franse Chansons

871

Zeroes Heroes

nieuwe naam

00s Heroes

876

Thuisorkest

nieuwe naam

Klassiek

879

Pure Focus

nieuwe naam

Calm Piano

882

Jazzy Dinner

nieuwe naam

Dinner Time

886

Huisfeestje

nieuwe zender

NL Classics

887

All Out Dance

nieuwe naam

This is EDM

888

Workout!

nieuwe zender

Club Techno

892

Twist Again

nieuwe naam

50s&60s Rock

893

Rock Legends

nieuwe naam

Classic Rock

896

Indie Wave

nieuwe zender

Metal Madness

897

Sit Back & Jazz

nieuwe naam

Jazz Vibes

899

Straattaal

nieuwe zender

Wereldmuziek

900

Urban Vibes nieuwe naam

Got The Blues

901

Themafeestje

nieuwe naam

Season Vibes

Per mei 2021

Nieuwe TV apps: Cinetree en hayu
Voor klanten met de Mediabox Next of vernieuwde Mediabox XL
Op 25 mei heeft Ziggo 2 nieuwe TV apps toegevoegd: Cinetree en hayu. Cinetree biedt een gevarieerd en kwalitatief aanbod van inspirerende films. Wekelijks worden samen met makers, liefhebbers en experts nieuwe titels geselecteerd en toegevoegd. Hayu biedt meer dan 300 reality tv shows, zoals Keeping Up With the Kardashians en The Real Housewives. Nieuwe shows zijn via hayu in Nederland vaak al te zien op dezelfde dag als in de Verenigde Staten. Meer informatie 
MTV Music 24 wordt MTV 90s
Digitaal kanaal 601 | Pakket: Movies & Series XL 
Per 26 mei 2021 gaat MTV Music 24 op kanaal 601 verder als MTV 90s. MTV brengt de girlpower, Britpop en grunge terug naar de huiskamers. Op MTV 90s vind je old school RnB, geweldige dance anthems en fantastische hits uit de 90s, zoals die van Alanis Morissette, Backstreet Boys, Mariah Carey, SpiceGirls, Snoop Dog en Take That.
Zender open: NPO 1 Extra
Digitaal kanaal 128 | Voor alle klanten met interactieve tv
Vanaf 17 mei is de televisiezender NPO 1 Extra (kanaal 128) tijdelijk beschikbaar in TV Standard, dus voor alle Ziggo-klanten met interactieve televisie. De zender staat de hele week in het teken van het Eurovisie Songfestival van 18 t/m 22 mei vanuit Ahoy Rotterdam, met voorbeschouwingen, achtergronden en interviews op locatie. De twee halve finales (18 en 20 mei) en de finale (22 mei) van het Eurovisie Songfestival worden uitgezonden met gebarentolken en signdancers. NPO 1 Extra is vanaf 1 juni weer alleen te zien met Movies & Series XL.
Film 1: Replay en Ziggo GO
Digitale kanalen 101 t/m 104 | Pakket: Film1

Sinds 3 mei kunnen alle klanten met een abonnement op Film1 de 4 zenders - Film1 Premiere, Film1 Action, Film1 Family, Film1 Drama - ook kijken met de Ziggo GO app. Klanten met een Mediabox Next en een Mediabox XL met de nieuwste software, kunnen films voortaan terugkijken, ook via Ziggo GO. Kijk op Film1 voor meer informatie.

Replay Regionale Omroepen
Voor klanten met de Mediabox Next of vernieuwde Mediabox XL

Sinds 3 mei kunnen alle klanten met een Mediabox Next en een Mediabox XL met de nieuwste software, programma's van de Regionale Omroepen terugkijken, ook via Ziggo GO. Het gaat om de volgende 13 Regionale Omroepen: 1. RTV Noord, 2. Omrop Fryslan, 3. RTV Drenthe, 4. RTV Oost, 5. Omroep Gelderland, 6. Omroep Flevoland, 7. NH Nieuws, 8. RTV Utrecht, 9. TV West,10. RTV Rijnmond, 11. Omroep Zeeland, 12. Omroep Brabant, 13. L1 TV.

Per april 2021

Zender open: TV 538
Digitaal kanaal 538 | Voor alle klanten met interactieve tv
Per 19 april is TV 538 (kanaal 538) tijdelijk beschikbaar in TV Standard, dus voor alle Ziggo-klanten met interactieve televisie. TV 538 is vanaf 17 mei weer alleen te zien met Movies & Series XL.
Zender open: OUTtv
Digitaal kanaal 129 | Voor alle klanten met interactieve tv

Per 19 april is de televisiezender OUTtv (kanaal 129) tijdelijk beschikbaar in TV Standard, dus voor alle Ziggo-klanten met interactieve televisie. OUTtv staat komende weken vooral in het teken van het Eurovisie Songfestival van 18 t/m 22 mei, met onder andere Krista's Road To Eurovision, ESC TOP 250 en de film Douze Points. OUTtv is vanaf 1 juni weer alleen te zien met Movies & Series XL.

Per maart 2021

Zender open: E!
Digitaal kanaal 126 | Voor alle klanten met interactieve tv
De televisiezender E! is van 25 maart tot 3 mei tijdelijk beschikbaar in TV Standard, dus voor alle Ziggo-klanten met interactieve televisie. Dat is goed nieuws voor fans van The Kardashians, want het twintigste en laatste seizoen van deze populaire realitysoap begint op 28 maart. E! is te vinden op kanaal 126.
Nieuw: Prime Video
Voor klanten met de Mediabox Next

De Prime Video app is nu ook beschikbaar op de Mediabox Next. Bekroonde Amazon Originals en exclusieve films & series kijk je nu gemakkelijk via Prime Video op je Mediabox Next. 

Klik hier voor meer informatie. 

Nieuw: Ziggo Sport Tennis per 1 maart 2021
Digitaal kanaal 406 | Pakket: Ziggo Sport Totaal

Ziggo Sport Totaal lanceert op maandag 1 maart 2021 het nieuwe kanaal Ziggo Sport Tennis. Deze zender vervangt Ziggo Sport Extra. Op dit nieuwe ’24 uur per dag zeven dagen in de week’ kanaal, dat onderdeel uitmaakt van het Ziggo Sport Totaal pakket, zal jaarlijks zo’n 40 weken live tennis worden uitgezonden. Naast de volledige ATP 1000 & 500 series toernooien, Wimbledon, de ATP World Tour finals en een groot aantal ATP 250 events zijn ook de Davis Cup en Fed Cup via dit nieuwe kanaal te volgen. Ook is het grastoernooi van Rosmalen voor zowel de dames als de heren rechtstreeks te zien, alsmede het ABN AMRO World Tennis Tournament van 1 t/m 7 maart.

De nieuwe zender Ziggo Sport Tennis staat speciaal voor deze gelegenheid open van 1 t/m 7 maart, zodat alle digitale Ziggo klanten dit jaar Rafael Nadal en Gael Monfils tijdens het ABN AMRO World Tennis Tournament in actie kunnen zien.

Met ingang van 1 maart zijn dit de zenders uit Ziggo Sport Totaal: Ziggo Sport Select (#401), Ziggo Sport Voetbal (#402), Ziggo Sport Golf (#403), Ziggo Sport Racing (#404), Ziggo Sport Docu (#405) en Ziggo Sport Tennis (#406).

De zender Ziggo Sport op kanaal 14 is gratis voor alle klanten van Ziggo.

Per februari 2021

Zender open: National Geographic WILD
Digitaal kanaal 204 | Pakket: Movies & Series XL 

National Geographic WILD is de hele maand februari tijdelijk toegankelijk voor alle digitale klanten, want het is weer Big Cat Month! Deze zender brengt je de meest indrukwekkende documentaires over katachtigen op onze aardbol. Je ziet de dieren in hun natuurlijke habitat, in al hun kracht en charme. Prachtige beelden die je meenemen in de wondere wereld van deze diersoort. De zender op kanaal 204 is na deze periode vanaf 1 maart weer alleen te ontvangen met Ziggo Movies & Series XL.

MTV Brand New wordt MTV Hits per 1 februari 2021
Digitaal kanaal 602 | Pakket: Movies & Series XL 

Vanaf 1 februari 2021 gaat MTV Brand New op kanaal 602 verder als MTV Hits, met 24 uur per dag, 7 dagen per week de grootste en nieuwste pophits.

STAR Plus en STAR Gold worden Utsav Plus en Utsav Gold
Digitaal kanaal 760 en 761  | Pakket: Hindi

Vanaf 1 februari 2021 gaan de televisiezenders STAR Plus (kanaal 760) en STAR Gold (kanaal 761) uit het Hindi-pakket verder als Utsav Plus en Utsav Gold. Meer informatie over het Hindi-pakket 

REVOLT stopt per 1 februari 2021
Digitaal kanaal 600 | Pakket: TV Standard

De muziekzender REVOLT heeft besloten om per 1 februari 2021 in heel Nederland te stoppen met de televisiezender. Deze zender op kanaal 600 is vanaf dan niet langer te zien. REVOLT blijft wel beschikbaar via haar social media kanalen.

Per januari 2021

Discovery World stopt per 1 januari 2021
Digitaal kanaal 203  | Pakket: Movies & Series XL

Discovery heeft besloten om per 1 januari 2021 in de gehele Benelux te stoppen met de televisiezender. Discovery World (kanaal 203) is vanaf dan niet langer beschikbaar in het televisiepakket Movies & Series XL. 

FOX Sports gaat per 1 januari 2021 verder als ESPN
Digitale kanalen 421 t/m 426 | Pakket: FOX Sports Eredivisie, International en Compleet

Vanaf 1 januari 2021 gaan de tv-zenders, online kanalen en apps van FOX Sports in Nederland verder onder de naam ESPN. De naamsverandering is een gevolg van de overname van het meerderheidsaandeel in Eredivisie Media & Marketing (EMM) door The Walt Disney Company in 2019. Alle vertrouwde competities en programma’s die nu te zien zijn op FOX Sports blijven vanaf 1 januari te zien onder de nieuwe naam ESPN.